Waarom wilde je Collaborative Professional worden?
Als mediator en proces advocaat zie ik dat simpel procederen eigenlijk geen recht doet aan de wederzijdse wensen van partijen. De methodiek van de Collaborative spreekt mij hierbij zeer aan, nu in een korte maar intensieve periode gezamenlijk gewerkt kan worden aan toekomstbestendige oplossingen, in een voor partijen vaak onzeker en emotionele periode.
Welke voordelen zie je in de praktijk dankzij deze manier van scheiden/ conflicten oplossen?
Toekomstbestendig, afspraken maken met respect voor de wederzijdse standpunten, mogelijkheid om te spreken over gevoeligheden en belangen, mogelijkheden om “out of the box” oplossingen te bedenken.
Wat voor feedback hoor je terug van cliƫnten die je hebt bijgestaan?
Dat cliƫnten achter de gekozen oplossing staan, het voor hen een sluiting van een lange periode is geweest, alsmede dat ze zich gezien en gehoord hebben gevoeld.
De training die je op dit vlak hebt gevolgd en de ervaring die je hebt.
Ik ben sinds 2003 familierecht advocaat, sinds 2009 mediator en sinds 2017 collaborative professional. Ik heb hiertoe de opleiding tot familierecht advocaat en mediator bij de vFAS gevolgd, de opleiding van de VvCP en de opleiding tot Bijzondere Curator (belangenvertegenwoordiger van kinderen) bij de Universiteit van Leiden.